• Novinky

          • Sportovně turistický kurz
            • Sportovně turistický kurz

            • Do fotoalba byla přidána nová galerie Sportovně turistický kurz.

              Dle školního vzdělávacího programu proběhl úspěšně od 28. 2. do 4. 3. 2022 sportovně turistický kurz pátých ročníků v Nových Hamrech. Zúčastnilo se celkem 30 žáků z pátých tříd. Žáci měli nabitý program. Hned na začátku je čekala cesta vlakem, poté delší výšlap k penzionu Na Faře. Další dny probíhaly v přilehlém lyžařském areálu TJ Nové Hamry. Někteří žáci se učili základům lyžování a jiní své dovednosti zdokonalovali na téměř poloprázdné sjezdovce a vleku. Třetí den jsme výcvik zpestřili pěší túrou, okruh kolem Nových Hamrů podle mapy. Příznivé počasí přispívalo k dobré náladě a dětem se dařilo zachytit krásy přírody do fotografické soutěže. V pátek opět cesta vlakem a návrat domů. Nezaznamenal jsem žádné stížnosti na ubytování a stravu, naopak panovala spokojenost. Vyúčtování bylo zpracováno a předloženo rodičům i vedení školy. Všichni žáci byli šikovní, ukáznění a dochvilní. Nikdo nebyl zraněn, všichni se naučili lyžovat.

              Poděkování patří kolegům p. J. Hariňovi, pí K. Zeiskové, pí T. Berackové a také obětavé mamince pí L. Trčkové za výbornou, trpělivou a spolehlivou spolupráci. Děkuji také vedení školy, že podpořilo změnu v švp a umožnilo tak uspořádat tento kurz.

              Žáci mají hodnocení akce ve svých portfoliích. Přikládám hodnocení kurzu rodiči:

               

              VR: Zdravím všechny účastníky zájezdu, za nás obrovská spokojenost, jste skvělý tým. Počítala jsem, že pro syna druhý den pojedu a on mluví nadšeně o lyžáku dodnes. Jste super, moc vám děkujeme, děti byly opravdu moc šikovný.

               

              MH: My bychom také chtěli poděkovat za dceru. Jsme rádi, že jsme mohli využít příležitosti a dceru poslat na lyžařský výcvik už v páté třídě. Za nás super. Ještě jednou moc děkujeme. Učitelé byli prý moc hodní.

               

              HN: Dobrý den, rádi bychom poděkovali za organizaci a průběh lyžařského kurzu pro děti 5.tříd. Vše se vydařilo. Dcera byla spokojená a plná hezkých zážitků. zdokonalila se v lyžování a byla to pro ni nová zkušenost. Jako velmi pozitivní hodnotím vzdálenost sjezdovky od ubytování.

               

              MF: Děkujeme učitelskému týmu, který se účastnil, za vydařený STK, za snahu pro děti udělat něco navíc. Byli jste skvělí. Je moc dobře, že tuto akci vedení školy umožnilo. Za našeho lyžaře👍🏻, velké nadšení a parádní zážitky.

               

              JV: Děkujeme učitelskému týmu, který se účastnil, za vydařený STK, za snahu pro děti udělat něco navíc. Byli jste skvělí. Je moc dobře, že tuto akci vedení školy umožnilo. Za našeho lyžaře👍🏻, velké nadšení a parádní zážitky.

               

              LT: Hodnotím lyžařský výcvik v 5. třídě jako velmi podařený experiment. I to, že účast byla dobrovolná. Takže každý, kdo jel, se chtěl naučit lyžovat a taky se to naučil. Je velký rozdíl se postavit poprvé na lyže v 11 nebo ve 13/14 letech. Děkuji panu Praisovi za tento nápad a všem, kteří se účastnili za to nadšení a skvělý přístup k dětem.

               

              Videa (některá) :     1  2  3  4  5  6  7

            • 3.A Galerie

            • Do fotoalba byla přidána nová galerie 3.A Galerie.

              Naše třída 3.A navštívila nový ZOO koutek na naší škole. Pan učitel Škoda nám zvířátka nejen ukázal, ale i podal poutavý výklad a odpovídal na všechny otázky. Děti byly velice nadšené a hodina utekla jako voda. Určitě se zase příjdeme podívat na nové přírůstky.

          • 4.B Galerie
            • 4.B Galerie

            • Do fotoalba byla přidána nová galerie 4.B Galerie.

              Naše třída napsala krásné dopisy svým novým kamarádům do IV.B ZŠ až v dalekých Pardubicích. Leckdo svému novému kamarádovi nebo kamarádce nakreslil pěkný obrázek, přidali jsme i několik prospektů o Františkových Lázních a mapu města. Každý z nás si vyrobil originální obálku. Při psaní dopisu už nás tedy nic nezaskočí. Všechna psaní poté dorazila do Pardubic v pořádku. Tamní děti měly velikou radost, bylo to pro ně překvapení. Dnes už vědí, kde Františkovy Lázně hledat, čím jsou zajímavé. Vymýšlí i jak se s námi spojit. Už teď se těšíme na jejich zajímavé odpovědi. Za třídu IV.B tř. uč. Alena Šollarová

          • Poděkování  Městské policii ve Františkových Lázních
            • Poděkování Městské policii ve Františkových Lázních

            • Poděkování za dopadení zloděje

              Děkuji veliteli Bc. Romanu Hanuškovi a strážníkům Městské policie ve Františkových Lázních za dopadení zloděje. Opakovaně nám vykradl školní jídelnu a po té, co se vloupal i do učebny Dopravní výchovy na multifunkčním hřišti, kde dětem zcizil učební materiály a odměny za absolvování Průkazu mladého cyklisty, byl hlídkou zadržen. Jojo krást se nevyplácí.

               Jen díky Vám máme své věci pro děti zpátky.

                                                                              Děkuji  Monika Křesťanová, zástupce ředitelky